Încurcate sunt căile fotbalului românesc…

champions-leagueÎn prima divizie fotbalistică a ţării urmează etapa cu… blesteme! Cornel „Cre’că Nu Ştiu” şi Gigi „Valiză” demonstrează încă o dată că nu au mare legătură cu fenomenul propriu-zis. Sunt celebri mai mult pentru ceea ce scot pe gură şi pentru că se bat în „maibahuri”. Și pentru că bagă bani într-o echipă cred că pot face orice. Aceşti Pic şi Poc ai fotbalului românesc se ţin de scandaluri şi au început să se spurce înainte de confruntarea directă de la sfârşitul săptămânii. Penescu o ţine sus şi tare că lui nu îi place nici brânza, nici carnea de oaie, iar Becali moare de curiozitate: oare pastele făinoase ard? Amândoi suferă de mania persecuţiei şi fiecare este convins că, dacă va pierde, celălalt „l-a făcut cu arbitrii”. Cui i se vor alinia mai bine planetele vom afla vineri seara. Aşteptăm fotbalul pentru că suntem sătui de behăiturile şi bâlbâielile investitorilor.

 

 

Cât despre etapa care a fost… Se aud şi acum schelălăielile din Ştefan cel Mare! Borcea se crede cel mai câine dintre câini dar visul său de mărire se îneacă în fumul şi în alcoolul din Bamboo. Pseudofotbaliştii alb-roşii au îngropat fotbalul dar n-au uitat să îşi umfle maţu’. Şi, evident, să îşi ceară banii. Că, deh, e criză şi trebuie să aibă cu ce să achite notele de plată din discoteci. Gazaţi la Mediaş, dinamoviştii nu şi-au revenit şi au aterizat forţat la Otopeni. Au căzut în nas, vorba lui Mitică Dragomir şi au rămas cu botu’-n ţărână. Pentru câini nu se anunţă vremuri bune. Hingherii buzoieni sunt în alertă maximă după ce s-au călit la Galaţi (cine credea ca Buzăul e celebru doar pentru cârnaţii de pleşcoi şi pentru covrigi se înşeală; fotbaliştii fac minuni când nu te aştepţi – vezi egalurile cu Steaua). Rednic zice ca ia titlul şi pleacă dar sunt convins că are bagajele făcute şi Turcu nu va ezita să-l ducă la gară pe dom’ profesor. Mai devreme, ca să nu piardă trenul. Eventual poate să îl roage pe Piţurcă să îi cumpere bilet.

 

Ghencea a devenit un fel de paradis al sexului. Oral, practicat în masă! Gigi Şi Valeriu Argăseală se iubesc nespus cu suporterii. Când 6, când 9, când 69! Fostul tuşier zice că suporterii îl înjură din dragoste. Urmează ca fanii să îşi demonstreze sentimentele faţă de nea Vali cu bâta, iar la următorul meci el să afişeze în lojă un banner simplu: „Galeria mă bate pentru că mă iubeşte!” Stancu şi Goian au readus fericirea pe chipul lui Lăcătuş. Primul a dat golul victoriei steliste, iar al doilea a potolit cu coatele şi cu „coasa” orice tentativă de atac a moldovenilor. Apropo, ieşenii au învăţat repede italiana.

 

Rapidul tace şi face. Aruncaţi în hău de toată lumea giuleştenii aleargă cu burţile goale de le sfârâie călcâiele. Dacă la un moment dat dădeau impresia că s-au încălţat invers, în pauza meciului de la Cluj au nimerit ghetele şi au patinat mai bine ca adversarii. Zăpada le-a fost un partener de nădejde până când celebrul Augustus a trecut la deszăpezire. Rămân la părerea că vişinii ar fi reuşit să se impună dacă fiul lui Constantin CCA  nu le tăia elanul. Aflat în incapacitatea fizică de a mai conduce meciul Augustus l-a oprit şi a dat vina pe condiţiile meteorologice. Dacă s-ar duce la testele fizice şi nu ar căuta mai mereu salvarea la uşa lu’ tasu’ Constantin ar avea şanse să devină arbitru.

 

Oltenii au orgasme după victoria de la Constanţa iar stranierii lui Porumboiu au făcut legea la Bistriţa. În rest… pentru cei care îl practică pe stadioanele din România, fotbalul este ca un labirint pentru un copil de grădiniţă. Drumul spre succes este pavat cu fluiere, cu fanioane, cu valize cu bani.

Încurcate mai sunt căile fotbalului românesc…

 

*** publicat pe 17 martie pe Corona Press (http://www.coronapress.ro/index.php?page=articol&id=2003)

Lasă un comentariu