Mesaj pentru Dorinel Munteanu

Probabil că, de când ai pus prima dată ghetele de fotbal în picioare, la Bocșa, nu te-ai gândit că vei ajunge la Steaua. Cu atât mai puțin ți-ar fi trecut prin cap că vei ajunge ziua în care să pășești în Ghencea din postura de antrenor.

Ne-ai fost indiferent câtă vreme ai fost doar un „muncitor” (e drept, printre cei mai apreciați) la Reșița, Olt sau la Sibiu. Te-am luat însă la ochi când ai venit în capitală. Am început să te hulim, să te înjurăm printre dinți, aproape să nu te suportăm pentru că prin venele tale începuse să curgă sânge alb-roșu. Sânge de dinamovist. Te-am iertat deseori pentru că ai fost printre cei care ne-au scos în stradă și ne-au făcut să plângem de bucurie când tricolorii au scris istorie pe pământ american.

Te-am dat uitării când ai luat avionul spre Belgia și te-am aplaudat nemțește pentru impresia artistică lăsată la Koln sau la Wolfsburg. Ochii noștri te-au privit circumspect când te-ai întors în țară și ai accelerat spre Ghencea deși aveai asigurat un loc de parcare şi puteai fi şeful vestiarului în Ștefan cel Mare. Ai tras din greu atât cât te-au ținut bateriile și am băut împreună șampanie pentru titlul din 2005.

Hagi și Lăcătuș vor rămâne idolii noștri pentru tot ceea ce au făcut la Steaua. Nu ne mai interesează eșecul lor ca antrenori pentru că Gigi le-a pus piedică. Vrem să te iubim să îți mulțumim că exiști. Vrem să ne aduci zâmbetul pe buze, vrem ca echipa noastră să joace fotbal și să revină acolo unde îi este locul. Demonstrează-ne că ai învățat abece-ul antrenoratului la Cluj, și că extemporalele date la Pitești și Vaslui te-au pregătit mai mult decât suficient pentru examenul vieții tale de antrenor.

Lasă pe Gigi să se agite, să transpire, să țipe și să îşi spună rugăciunile. Închide-ți telefonul, să nu te poată suna la pauză să îţi dicteze schimbările. Eventual confiscă-le mobilele tuturor celor care stau pe bancă. Fă-ți treaba pentru care ai fost adus și vei intra în galeria celor mai de seamă steliști.

Și mai ales lasă-l pe Belodedici să se întrebe multă vreme dacă doar Dumnezeu și Gigi știu dacă tu vei avea aceeași soartă precum antrenorii Hagi sau Lăcătuș!

Lasă un comentariu